Trainingen en workshops SDG’s

Connecting to Grow! 

Next level up vindt het belangrijk om een voortrekkers rol te vervullen in de huidige transitie van de maatschappij. Op commercieel gebied veranderd er nu veel en gaat er nog veel meer veranderen. Van enkelvoudige waarde (geld) wordt er een beweging gemaakt naar meervoudige waarde creatie. Hiervoor is een commerciële mindshift nodig om de nieuwe commerciële kansen in de markt te zien en te integreren in  het DNA van de organisatie.

Eén van de partners van Next Level up heeft zich gespecialiseerd in deze commerciële mindshift. Rijnko van Diepen heeft voor zijn MBA, die hij in Londen heeft gevolgd, een onderzoek gedaan naar de corporate social responsibility van Holland Casino. Als hogeschooldocent is hij meer dan 10 jaar aangesloten bij een onderzoeksgroep van Avans en geeft hij training en coaching bij verschillende organisaties.

Afbeelding1

Er zijn verschillende trainingen en workshops ontwikkelt om binnen organisaties tot een commerciële mindshift te komen. De overtuiging van Next Level up is dat een organisatie die tot een andere mindset wil komen dit met alle mensen binnen de organisatie moet doen. Iedereen doet mee. 
Bij diverse organisaties zijn deze trainingen gegeven. De verandering bij de deelnemers was tijdens de sessies merkbaar,  in de periode erna begon de verandering binnen de organisatie.

Bechtle NEXT TWC   snippet 13

De trainingen zijn voor een deel gebaseerd op het 5D model. Dit model is door Rijnko van Diepen, samen met Paul Bartels ontwikkeld. Het lectoraat waar Rijnko werkzaam is heeft dit ondersteund, zowel in het denkproces als in realisatie van het model.

Afbeelding2

  • Discover (ontdekken)
  • Deep Dive (beleven)
  • Design (ontwerpen)
  • Deliver (in co-creatie breed implementeren in het system)
  • Develop (reflecteren en doorontwikkelen)

NextLevelUp ondersteunt enerzijds bij het creëren van awarness en het maken van keuzes. Anders, en dat is een unieke combinatie, is NextLevelUp een expert op het gebied van gedragsverandering. Het zorgen dat mensen gaan nadenken over de mindshift zijn er verschillende tools ontwikkelt. Posters, Een spel en een professionele film.
Deze film is een zeer aansprekende manier om de discover fase in te leiden en wordt gebruikt binnen organisaties en in het onderwijs (VO, MBO, HBO en in het WO). Jan Terlouw en enkele bekende Nederlandse acteurs hebben aan meegewerkt om deze film mogelijk te maken. Link naar film:

Een link naar een begeleidend digitaal magazine is hier te vinden: Cover - The Devil's Avocado (avans.nl)

Naast dat Rijnko workshops geeft in onderwijs zijn er ook presentaties gegeven bij verschillende grote organisaties. Voorbeelden hiervan zijn het jaarlijkse congres van MVO Nederland in Utrecht, de dragons den bij het NAC stadion en bij MKB Nederland in Rotterdam. Ook wordt Rijnko gevraagd om zijn visie uiteen te zetten op verschillende bijeenkomsten. Bijvoorbeeld bij Bechtle Next (www.bechtle.com/nl/over-bechtle/events/bechtle-next-together-we-care#uc-corner-modal-show) en wordt hij uitgenodigd bij andere lectoraten om het gesprek aan te gaan.

© NextLevelUp 2023